Drożdże gorzelnicze Coobra 24h Super szybkie
Drożdże gorzelnicze Coobra 24h. Bardzo silne drożdże cechujące się aktywnością oraz dużą tolerancją na alkohol nawet do 21%. Jedna saszetka zawiera drożdże oraz wszystkie potrzebne witaminy mikroelementy i pożywki dzięki czemu drożdże w nastawie bardzo szybko się aktywują oraz rozmnażają co w krótkim czasie i odpowiedniej temperaturze.
Coobra 24 jest nowym, extra mocnym i specjalnie stworzonym preparatem do sfermentowania 6kg cukru w 24 godz.
Należy rozpuścić 6kg cukru w 21l wody. Do nastawu o temp. ok. 30°C dodać zawartość opakowania i dobrze wymieszać przez ok. 1min. Optymalna temperatura fermentacji to 20°C – 30°C.
Najlepsza temperatura to 25°C, czas trwania fermentacji 24 godziny.
Fermentacja przebiega bardzo burzliwie dlatego nie powinno używać się korków i rurek fermentacyjnych. Najlepiej na fermentator położyć luźno pokrywkę co zabezpieczy nastaw przez owadami i kurzem. W przypadku prowadzenia fermentacji w dymionach na szyjkę należy nałożyć jedynie kawałek gazy aby dwutlenek węgla mógł się swobodnie wydostawać z dymionu.