Gorzelniane drożdże gorzelnicze COOBRA MegaPack na 100L nastawu
Jedno opakowanie przeznaczone do odfermentowania 100L nastawu zawierającego:
- 25kg cukru białego LUB 28kg glukozy
Instrukcja:
- Cukier lub glukozę należy rozpuścić w 40L gorącej wody.
- Po dokładnym wymieszaniu dopełniamy fermentator letnią wodą do całkowitej objętości 100L.
- Do nastawu o temperaturze 25st. wsypujemy całą zawartość saszetki i dokładnie mieszamy.
- Optymalny zakres temperatur fermentacji: 22-28st. Tolerancja alkoholu do 18%. Czas fermentacji uzależniony od temperatury otoczenia: 4-6 dni.
Zawartość:
drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy.
Waga: 390 g brutto
Uwaga:
Ze względu na bardzo burzliwy przebieg fermentacji, ważne jest aby zapewnić wystarczającą ilość miejsca w fermentatorze. Pokrywa pojemnika musi zostać położona luźno, niedociśnięta.
W przypadku korzystania z balonu nie należy używać rurki fermentacyjnej ani korka.