Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM EZFERM 5g Zobacz większe

Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM EZFERM 5g

FU-EZEFER

Nowy produkt

Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM EZFERM 5g

Więcej szczegółów

3,49 zł brutto

Więcej informacji

Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM EZFERM 5g

 

Aktywne drożdże winiarskie

Charakterystyka mikrobiologiczna

Szczep: Cerevisiae Saccharomyces + Bayanus Saccharomyces, selekcja Enartis

-  Doskonała zdolność, by dominować naturalna flora mikrobiologiczną (Killer factor).

-  Tolerancja alkoholu, aż 17%

-  Optymalny zasięg temperatury fermentacji 12 do 34 ° C.

-  Bardzo szybki start fermentacji.

-  Niskie zapotrzebowanie na azot i tlen.

 

Efekt ENOLOGICZNY

-  Niskie pienienie i niski potencjał, by utworzyć SO2 i H2S

-  Lotna produkcja kwaśności 0.1 do 0.2 g / L

-  Produkcja Glycerolu, aż 9 g / L

-  Minimalizują produkcję kwasu jabłkowego (Malic acid)

-  Eksponują aromaty użytych owoców

-  Dedykowane do produkcji czerwonych i białych win (szczególnie Chardonnay) z wysoką alkoholową zawartością.

-  Zalecane do wtórnej fermentacji (restart wina)

-  Możliwość prowadzenia fermentacji w warunkach niskiego poziomu tlenu

 

Sposób użycia

Opakowanie 5 g / 5L - 25L - najwyższe dawki powinny zostać użyte przy fermentacji w miazdze oraz w przypadku obecności wysokiego poziomu ?obcej? flory mikrobiologicznej (drożdże dzikie).

Odpowiednią ilość drożdży należy rozmieszać w niewielkiej ilości cieplej (35-38 ° C) wody w proporcji ok. 1:10, całość pozostawić na ok. 20 minut a następnie dodać do nastawu i całość wymieszać. Różnica w temperaturze między drożdżami a nastawem nie powinna przewyższyć 10 ° C.

Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM EZFERM 5g

Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM EZFERM 5g

Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM EZFERM 5g

30 Inne produkty tej samej kategorii