Brak produktów
Podane ceny są cenami brutto
FU-EZEFER
Nowy produkt
Drożdże winne aktywne ENARTIS FERM EZFERM 5g
Aktywne drożdże winiarskie
Charakterystyka mikrobiologiczna
- Szczep: Cerevisiae Saccharomyces + Bayanus Saccharomyces, selekcja Enartis
- Doskonała zdolność, by dominować naturalna flora mikrobiologiczną (Killer factor).
- Tolerancja alkoholu, aż 17%
- Optymalny zasięg temperatury fermentacji 12 do 34 ° C.
- Bardzo szybki start fermentacji.
- Niskie zapotrzebowanie na azot i tlen.
Efekt ENOLOGICZNY
- Niskie pienienie i niski potencjał, by utworzyć SO2 i H2S
- Lotna produkcja kwaśności 0.1 do 0.2 g / L
- Produkcja Glycerolu, aż 9 g / L
- Minimalizują produkcję kwasu jabłkowego (Malic acid)
- Eksponują aromaty użytych owoców
- Dedykowane do produkcji czerwonych i białych win (szczególnie Chardonnay) z wysoką alkoholową zawartością.
- Zalecane do wtórnej fermentacji (restart wina)
- Możliwość prowadzenia fermentacji w warunkach niskiego poziomu tlenu
Sposób użycia
Opakowanie 5 g / 5L - 25L - najwyższe dawki powinny zostać użyte przy fermentacji w miazdze oraz w przypadku obecności wysokiego poziomu ?obcej? flory mikrobiologicznej (drożdże dzikie).
Odpowiednią ilość drożdży należy rozmieszać w niewielkiej ilości cieplej (35-38 ° C) wody w proporcji ok. 1:10, całość pozostawić na ok. 20 minut a następnie dodać do nastawu i całość wymieszać. Różnica w temperaturze między drożdżami a nastawem nie powinna przewyższyć 10 ° C.
Na razie nie dodano żadnej recenzji.