Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb - Egon Binder Zobacz większe

Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb - Egon Binder

Nowy produkt

Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb
Egon Binder

Więcej szczegółów

25,00 zł brutto

Więcej informacji

Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb
Egon Binder

Format: 13 x 19 cm
Liczba stron: 120
Oprawa: kartonowa

Seria wydawnicza: Zrób to sam
Typ publikacji: poradnik
ISBN: 978-83-7073-441-1

Wędzenie jest nie tylko obrosłą w tradycje metodą ochrony mięsa i ryb przed zepsuciem - pierś kurczęcia bądź gęsi, kawałek baraniny lub właśnie złowiona na wędkę ryba stają się w dymie wybornymi przysmakami.

Wytwarzanie dymu: wędzenie zimne, ciepłe i gorące; środki wytwarzania dymu; jak działa dym.

Piece i komory wędzarnicze: małe urządzenia ogrodowe, do uźycia na kempingu i przy łowisku ryb; wędzarnie do samodzielnego wykonania; szafy i komory wędzarnicze; jak unikać błędów w czasie wędzenia.

Wędzenie mięsa i kiełbas: waźne reguły peklowania; wędzonki z wieprzowiny, baraniny, drobiu lub dziczyzny; kiełbasa surowa, parzona i gotowana; jaki dym do jakiej kiełbasy; przepisy.

Wędzenie ryb: patroszenie, czyszczenie, solenie; metody wędzenia; gatunki ryb polecane do wędzenia; przechowywanie i zamrażanie; przepisy.

Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb - Egon Binder

Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb - Egon Binder

Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb
Egon Binder

30 Inne produkty tej samej kategorii