Peklosól sól do peklowania 1kg Zobacz większe

Peklosól sól do peklowania 1kg

Nowy produkt

Peklosól sól do peklowania 1kg

Więcej szczegółów

2,50 zł brutto

Więcej informacji

Podstawową zaletą peklosoli jest konserwowanie mięsa.

Peklosól wstrzymuje rozwój bakterii gnilnych i chorobotwórczych! To właśnie dzięki peklowaniu wędliny i kiełbasy uzyskają piękny kolor oraz kruchość.

Proces peklowania na mokro lub na sucho.

Wybór sposobu peklowania mięsa w dużej mierze uzależniony jest od jego rodzaju.

Co zawiera peklosól?

Peklosól jest to jest to laboratoryjnie odmierzona proporcja soli – Chlorku sodu ( NaCl ), i azotynu sodu ( NaNo2, azotan III zwany nitrytem w ilości 0,5 – 0,6% na kg masy mieszanki peklosoli).

Nitryt jest mniej szkodzącym czynnikiem niż saletra, przeciwdziała rozmnażaniu się bakterii oraz nadaje mięsu czerwoną barwę mięsa.

Peklosól : opakowanie 1000g

Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Peklosól sól do peklowania 1kg

Peklosól sól do peklowania 1kg

Peklosól sól do peklowania 1kg

30 innych produktów w tej samej kategorii: