Mąka pszenna cukiernicza typ 450
Mąka pszenna typu 450 to produkt, który idealnie nadaje się do wszystkich wypieków pieczywa oraz wyrobów cukierniczych. Dzięki temu, iż wytworzona jest wyłącznie z bielma mącznego jest ona wyjątkowo jasna, delikatna i lekka. Ponadto duża zawartość glutenu sprawia, iż ciasto posiada odpowiednią kleistość i moc wyrastania. Mąka typu 450 przez to, iż wytwarzana jest wyłącznie z bielma mącznego dostarcza dużej ilości węglowodanów.
Skład mąki pszennej cukierniczej typ 450:
- niestabilizowana chemicznie mąka pszenna typ 450
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna 1524 kJ / 360 kcal
- Tłuszcz 1,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
- Węglowodany 74 g w tym cukry 0,5 g
- Błonnik -
- Białko 9,1 g
- Sól 0,08 g