Mieszanka do wypieku chleba bezglutenowego razowego
Mieszanka do wypieku chleba bezglutenowego razowego pozwoli Ci szybko i łatwo przygotować własne, aromatyczne pieczywo. Chleb bezglutenowy razowy z mąk: ryżowej, gryczanej, lnianej i z tapioki zachwyca nie tylko doskonałym smakiem i konsystencją, ale też pełnią wartości odżywczych.
Chleb razowy bezglutenowy – z czym smakuje najlepiej?
Pyszne pieczywo bezglutenowe może być podstawą kanapek lub dodatkiem do wielu potraw na ciepło, takich jak jajecznica czy kiełbaski. Chleb razowy bezglutenowy świetnie smakuje także na słodko, np. posmarowany dżemem, miodem lub masłem orzechowym. Czyni to z niego uniwersalny produkt spożywczy, który sprawdzi się na Twoim stole o każdej porze dnia.
Skład:
- mąka ryżowa,
- skrobia modyfikowana tapiokowa,
- mąka gryczana,
- mąka lniana,
- cukier,
- sól,
- mielona łuska babki płesznik,
- hydroksypropylometyloceluloza,
- drożdże,
- mono-diglicerydy kwasów tłuszczowych
Wartość energetyczna 1408 kJ/ 333 kcal
- Tłuszcz: 1,7 g - kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
- Węglowodany: 68 g - cukry 2,8 g
- Błonnik 8,1 g
- Białko 7,2 g
- Sól 1,0 g
Masa netto: 500g