- Pojemność: 100 ml
- Materiał wykonania: Tworzywo
- Szerokość: 38 mm
- Wysokość: 64 mm
Nastrzykiwarka do mięs i dwie igły
Nastrzykiwarka jest niezbędnym narzędziem, gdy przygotowujemy własne szynki i inne wyroby do wędzenia.
Dzięki nastrzykiwarce nadasz idealny smak przygotowywanym mięsom i wędlinom.
Strzykawka i dwie igły dozujące pomogą Ci w profesjonalnym nastrzykiwaniu mięs zalewą solankową.
Pozwolą także znacznie przyśpieszyć proces peklowania.
Ulubione, tradycyjne szynki będą odtąd odpowiednio kruche i na dłużej zachowają świeżość.
W skład kompletu wchodzą: strzykawka wielokrotnego użytku (100 ml) wykonana z elastycznego plastiku z podziałką co 10 ml, 2 igły (13,5 cm) ze stali nierdzewnej, reduktor/złączka do nakładania igieł. Jedna z igieł posiada boczne otwory ułatwiające szybkie nastrzyknięcie większych porcji mięsa.
Reduktor/złączka do nakładania igieł znajduje się wewnątrz strzykawki i należy ją wyjąć, aby dopasować igłę.
Długość - 6.3 cm
Szerokość - 3.8 cm
Wysokość - 35.0 cm