Pektoenzym
Pektoenzym
  • Pojemność: 10 ml
SKU
10657
Pektoenzym na 50 kg
W magazynie
Dostępność: 11 szt
Wysyłka w: 24h
6,49 zł
5,28 zł netto za szt. cena minus VAT 23%
Do ulubionych

Pektoenzym

 

Łatwiejsze tłoczenie soków pektoenzym powoduje rozluźnienie struktury owoców co ułatwia tłoczenie sków. Dodanie pektoenzymu ułatwia późniejsze klarowanie wina po zakończeniu fermentacji. Dzięki wydajnemu opakowanie 10 ml wystarzy na ok. 50 kg owoców. 

Sposób użycia: Rozdrobnione owoce zalej niewielką ilością wody (1-2 L na 10 kg owoców) o temperaturze 40°C dla owoców jagodowych i 80°C dla jabłek, gruszek, śliwek, pigwy. Gdy temperatura masy owoców spadnie do 40°C dodaj do nich pektoenzym rozrobiony w 100 ml wody o temp. pokojowej. Całość dokładnie wymieszaj i pozostaw pod przykryciem w chłodnym miejscu na 9-15 godz. Po tym czasie tłocz sok.

Składniki: enzym pektolityczny

Najnowszy wpis

Zakwas na żurek
WYSYŁKA W 24H

Gwarantujemy szybką dostawę - Twoja paczka będzie gotowa do wysyłki w ciągu 24 h od złożenia zamówienia.

ODBIÓR W SKLEPIE

Oferujemy darmowy odbiór zamówionych produktów w jednym z naszych sklepów stacjonarnych.

DARMOWY ZWROT

Jeżeli nasz produkt nie spełni Twoich oczekiwań, zapewniamy gwarancję bezpłatnego zwrotu w ciągu 14 dni.