Płatki jaglane
Płatki jaglane to doskonała propozycja pierwszego śniadania. Świetnie komponują się z dodatkiem mleka bądź jogurtu. Płatki jaglane mogą stanowić dodatek do zdrowej wersji własnoręcznie wykonanych ciast, ciasteczek czy batonów. Powstają one z gnieconych ziaren prosa. Nie zawierają glutenu przez co mogą być spożywane przez osoby cierpiące na nietolerancję glutenu. Płatki jaglane są źródłem witamin z grupy B oraz składników mineralnych takich jak fosfor, żelazo, magnez i miedź. Wykazują korzystne działanie na układ nerwowy, układ sercowo-naczyniowy, a także wpływają na obniżenie stężenia cholesterolu i poprawiną pracę układu pokarmowego.
Skład:
- płatki jaglane: 100%
Wartość odżywcza w 100 g produktu
-
Wartość energetyczna 370 kcal 1568kJ
-
Tłuszcze 3,3 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone
-
Węglowodany 71,6 g - w tym cukr
-
Błonnik 2,0 g
-
Białko 12,3 g
-
Só