- Szerokość: 17 cm
- Wysokość: 33 cm
Zrębki do wędzenia i grilowania 100% grusza
Sezon na grilla to ulubiona pora roku wielu Polaków, więc zawsze staramy się jak najlepiej celebrować te wspaniałe chwile w gronie bliskich i podkręcać swoje sprawdzone grillowe klasyki czymś ekstra!
Do osiągnięcia zamierzonego efektu świetnie sprawdzają się zrębki, które możesz dodać do grillowania, tak by jego dym nadał Twoim przysmakom niepowtarzalnego, głębokiego aromatu i pięknego koloru. Wystarczy, że wokół żarzącego się węgla drzewnego rozłożysz dwucentymetrową warstwę zrębków (tylko nie kładź ich bezpośrednio na palenisku, bo pójdą z dymem!), ułożysz na ruszcie swoje specjały i przykryjesz grilla pokrywą.
Dobrą wiadomość mamy też dla szczęśliwych posiadaczy wędzarni - nasze drewno sprawdzi się znakomicie również u Was, jeśli położycie je na specjalnej tacce lub wokół paleniska. Czereśniowe zrębki świetnie nadają się do wędzenia zarówno ryb, drobiu, jak i czerwonego mięsa, a do osiągnięcia optymalnego efektu należy zastosować około 20-40 ml drewienek na 1 kilogram mięsa.
Nasze zrębki wędzarnicze:
- posiadają pozytywne opinie Instytutu Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego, Państwowego Zakładu Higieny oraz Państwowego Instytutu Sanitarnego
- pochodzą z ekologicznie czystych terenów dzięki czemu są wolne od szkodliwych związków konserwujących, impregnujących i nie zawierają frakcji pylących
- charakteryzują się optymalną zawartością wody (poniżej 11 %)
- posiadają klasę 02 (frakcja drobna), co oznacza, że najlepiej sprawdzają się w wędzarniach z automatycznym - ślimakowym podajnikiem