Jelita wieprzowe 28-32 20 m.b.
Jelita naturalne wieprzowe o średnicy 28/32mm, o wadze 20mb każde. Dobór kalibru jelit zależy od rodzaju i gatunku przygotowywanej kiełbasy. Nasze jelita są konserwowane solą, co zapewnia ich trwałość i jakość.
Idealnie nadają się do przygotowywania kiełbasy polskiej, takiej jak: "Śląska", surowa polska, "Rzeszowska", oraz do kiełbasy z różnych zakątków świata, takich jak 'Grilli' z Finlandii, 'Bratwurst' z Niemiec, 'Boudin blanc' i 'Saucisse Montbeliard' z Francji, 'Boerewors' z Północnej Afryki, kiełbasa BBQ, włoska czy Kishka.
Aby zachować ich świeżość, zaleca się przechowywanie w temperaturze od 0 do 14°C po otwarciu opakowania. Przed użyciem należy namoczyć jelita w wodzie o temperaturze około 30°C przez około 20 minut.
Produkt sprzedawany jest w pęczkach po 20mb.