Mąka jaglana 1kg
Mąka jaglana charakteryzuje się orzechowym aromatem i lekko słodkim posmakiem. W połączeniu z innymi mąkami idealnie nada się do wypieku pieczywa. Znajdzie również swoje zastosowanie jako zagęstnik zup i sosów nie tworząc grudek oraz doskonały zamiennik mąki pszennej podczas przyrządzania tradycyjnych naleśników. Mąka jaglana jest cennym źródłem białka, witamin z grupy B oraz składników mineralnych takich jak wapń, żelazo, potas, krzem i magnez.
Brak glutenu
Mąka jaglana to jedna z mąk naturalnie niezawierająca glutenu, więc idealnie nadaje się dla osób cierpiących na celiakię oraz tych, którzy zwracają dużą uwagę na ograniczanie spożycia produktów glutenowych.
W zakładzie wykorzystywane są surowce zawierające: gluten, sezam, różne orzechy
Wartość odżywcza w 100 g produktu
-
Wartość energetyczna 1449 kJ / 346 kcal
-
Tłuszcz 2,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
-
Węglowodany 68,4 g w tym cukry 0,1 g
-
Błonnik 3,2 g
-
Białko 10,5 g
-
Sód 0,001 g
Opakowanie może różnić się wyglądem w zależności od partii towaru.