Osłonka białkowa fi 55 m.b.
Osłonka białkowa fi 55 m.b.
SKU
10939
Osłonka białkowa fi 55 m.b.
W magazynie
Dostępność: 499 szt
Wysyłka w: 24h
2,50 zł
2,03 zł netto za szt. cena minus VAT 23%
Do ulubionych

Osłonka białkowa wędliniarska do kiełbas - do parzenia, wędzenia - również na zimno.

 

Pozwala samodzielne przyrządzanie wyśmienitych wędzonek lub parzonych wędlin takich jak żywiecka, krakowska, szynkowa, oraz kiełbas długo dojrzewających.

Parametry:
Wytrzymałość termiczna 100°C.
Średnica 55mm.

 

Użytkowanie:
Przed napełnieniem moczyć osłonkę 15min. w temp. 20 ±5°C w 10-15% roztworze soli (1/2 szklanki na 1L wody). Ściśle wypełnioną osłonkę należy zawiązać i poddać obróbce odpowiedniej dla rodzaju kiełbasy. Parzenie max temp. 75°C, wędzenie 90°C, obróbka zimnym dymem max. 40°C.

Posiada atest PZH.

Najnowszy wpis

Zakwas na żurek
WYSYŁKA W 24H

Gwarantujemy szybką dostawę - Twoja paczka będzie gotowa do wysyłki w ciągu 24 h od złożenia zamówienia.

ODBIÓR W SKLEPIE

Oferujemy darmowy odbiór zamówionych produktów w jednym z naszych sklepów stacjonarnych.

DARMOWY ZWROT

Jeżeli nasz produkt nie spełni Twoich oczekiwań, zapewniamy gwarancję bezpłatnego zwrotu w ciągu 14 dni.