Migdały blanszowane 200g
Migdały blanszowane to produkt pozbawiony skórki, dzięki czemu zawiera mniejsze ilości kwasu fitowego. Kwas fitowy to substancja, która nie jest trawiona przez organizm człowieka. W momencie spożycia kwasy fitowego zawartego w pożywieniu tworzy on nierozpuszczalne związki z niektórymi składnikami mineralnymi co sprawia, że nie są one wchłaniane przez organizm człowieka. Dlatego tez, migdały blanszowane są świetnym wyborem, aby czerpać z nich jak najwięcej składników odżywczych. Migdały blanszowane są świetną alternatywą dla niezdrowych przekąsek takich jak chrupki, chipsy czy owoce suszone zawierające znaczne ilości węglowodanów prostych. Migdały dostarczają do organizmu znacznych ilości niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, witaminy E, B2 oraz błonnik pokarmowy.
W zakładzie wykorzystywane są surowce zawierające: gluten, sezam, różne orzechy
Skład:
- migdały blanszowane 100% bez konserwantów
Wartość energetyczna - 2544 kJ / 616 kcal
- Tłuszcz - 54 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 3,9 g
- Węglowodany - 5,4 g w tym cukry - 4,8 g
- Białko - 22 g
- Sól - 0 g