Otręby orkiszowe walory zdrowotne
Otręby orkiszowe to świetny dodatek wzbogacający dietę o makroelementy, witaminy i składniki mineralne. Otręby to źródło w szczególności błonnika pokarmowego wpływającego na prawidłową pracę układo pokarmowego oraz nadającego uczucie sytości po zjedzonym posiłku, a także białka roślinnego, węglowodanów złożonych oraz żelaza.
Dzięki otrębom wzbogacisz swoją potrawę o dodatkowe walory smakowe oraz niezbędne składniki odżywcze.
Stosowanie otrębów orkiszowych
Otręby orkiszowe z powodzeniem możesz stosować jako dodatek do owsianki, koktajli, sałatek czy wypieków.
Skład: otręby orkiszowe 100%
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna 1175kJ / 283kcal
- Tłuszcz 4,8 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9 g
- Węglowodany 18,5 g
- w tym cukry 6,5 g
- Błonnik 39,5 g
- Białko 19,2 g
- Sól 0,02 g